Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Harjoitteleminen

    Harjoitusajat

 

Lisää tietoa KiDo:sta

     KiDo-yhdistys

     Ki (氣)

     Doshu 

 

***   

 

 Historiasta

    Historiaa

    Yoshigasaki sensei

    Aikido (合氣道)

    Ki-Aikidon osa-alueet

    Graduointi   

    Misogi   

      

    Ki-Aikidosta muualla

 

 

 

 

  

KiDo - Käytännön harjoittelu tatamilla

KiDo:n käytännön harjoitteleminen tatamilla juontaa juurensa Ki-Aikido:sta (Shin Shin Toitsu Aikido). KiDo:n harjoittelussa keskitytään vuorovaikutustilanteen ymmärtämiseen ja hallintaan kokonaisvaltaisesti. Harjoittelemalla käytännössä opimme kuinka oma toimintamme vaikuttaa luonnollisesti ympäristöömme, ja kuinka saavutamme luonnollisen vapauden ja varmuuden.

 

Kuva: Aino Pikkusaari

 

Ki-Aikido pohjautuu Aikidoon

Ki-Aikido pohjautuu Aikidoon. Sen perusta on aiki, joka tarkoittaa liittymistä yhteen ilman törmäystä ja tilanteen hallinnan ottamista. Sana do taas tarkoittaa opetuksia ja tietä joka henkilön on kuljettava ymmärtääkseen luonnollista toimintaa.

 

KiDo:n perusta

KiDo:n perustana on toimia niin, ettei toisen henkilön pyrkimykset hallita meitä ole mahdollisia. Näin pystymme säilyttämään oman vapautemme ja pystymme kontrolloimaan hankaliakin tilanteita aiheuttamatta turhaa vahinkoa. Tämä tapahtuu opettelemalla ymmärtämään ja hallitsemaan luonnollista vuorovaikutusta. Luonnollisen vuorovaikutuksen todellinen ymmärtäminen vaatii harjoittelua käytännössä.

Luonnollinen vuorovaikutus

Luonnollisen vuorovaikutuksen ymmärtäminen alkaa meistä itsestämme. Mieli ja keho ovat vuorovaikutuksessa keskenään, mutta yleensä emme ole tietoisia siitä, kuinka tämä mielen ja kehon luonnollinen vuorovaikutus toimii. KiDo:ssa opit ymmärtämään ja pääset harjoitelemaan mielen ja kehon luonnollista yhteistoimintaa konkreettisesti.

Vain ymmärtämällä syvällisesti ja konkreettisesti mielemme ja kehomme luonnollista toimintaa, voimme saavuttaa todellisen vapauden kaikissa tilanteissa. Kun harjoittelemme tulemme myös tietoiseksi, kuinka oma toimintamme vaikuttaa ympäristöömme, ja kuinka luonnollinen vuorovaikutus toimii käytännössä.