Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

"Vuorovaikutus on kaiken perusta."

 

"Meidän on keskityttävä asioiden selkeyteen ja sujuvuuteen."

 

"Mieli on kaiken toiminnan takana. Meidän on tultava tietoiseksi omasta mielestämme."

- Jarno Metso -

 

Pääkouluttaja ja KiDo:n kehittäjä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarno Metso

Doshu and Founder of
KiDo - Way of Natural Realtionship

Instructor of Ki no Kenkyukai Association Internationale since 2002

Instructor of Ki-Aikido since 1992

 
 
 

Olen koko elämäni ajan keskittynyt kehittämään kykyäni ymmärtää luontoa ja taitojani toimia tässä maailmassa. Luonto ja eläimet sekä ihmisen henkiset ja fyysiset kyvyt ovat olleet mielenkiintoni kohteina aivan lapsuudestani asti. Muistan kommunikoineeni jo hyvin pienenä poikana kaikkien kohtaamieni eläinten kanssa.

Itämaiset lajit aloitin 9-vuotiaana ja 13-vuotiaana aloin vakavissani opiskelemaan zen-buddhalaisuutta ja meditaatiota. Nämä opiskelut johdattivat minut Ki-Aikidon pariin muutamia vuosia myöhemmin. Myöhemmin tutkimuksissani tutustuin ja harjoittelin alkuperäiskansojen tapoja ymmärtää luontoa ja olla yhteydessä siihen. Olen opiskellut myös kognitiotieteitä, NLP:tä ja hypnoosia sekä psykologista valmennusta.

Kun opin ymmärtämään luonnon perusperiaatteita ja sitä, kuinka me itse olemme osa tätä kokonaisuutta ymmärsin myös, että pystymme todellakin kommunikoimaan selkeästi myös eläinten kanssa. Huomasin, että  vuorovaikutus on kaiken perusta.

Elämme jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristömme kanssa. Vaikutamme ympäristöömme koko ajan ja ympäristömme vaikuttaa meihin. On siis tärkeää tulla tietoiseksi kuinka vaikutamme ympäristöömme.

Vuorovaikutus on energian siirtymistä ja näkyy meille muutoksena ja liikkeenä. Sana ki kuvastaa juuri tällaista vuorovaikutusta, sana do taas tarkoittaa tietä ja opetuksia. Siitä siis tämän menetelmän nimi KiDo.

- Jarno Metso -