Jarno Metso

Founder

KiDo – Association of Natural Relationship

+358 40 879 4172

jarno.metso@kido.fi

Jarno toimii henkisenä opettajana. Hän on auttanut menestyksekkäästi monia ihmisiä ymmärtämään luonnollista vuorovaikutusta ja luomaan paremman suhteen itseensä ja ympäristöönsä, muun muassa eläimiin.

Jarno on viihtynyt lapsesta saakka luonnossa ja eläinten parissa, ja hänellä on ollut aina halu myös ymmärtää asioita syvemmin. Yhdeksän vuotiaana hän aloitti judon ja kiinnostui lajin takana olevasta itämaisesta filosofiasta. Kolmetoista vuotiaana hän alkoi opiskelemaan zen-buddhalaisuutta ja meditaatiota. Vuonna 1991 hän löysi itselleen ki-aikido opettajan, ja jo heti seuraavana vuonna hän tutustui lajin Suomeen tuoneeseen Rainer Varikseen ja euroopan pääopettaja Kenjiro Yoshigasakiin. Ajan kuluessa Jarno laajensi ja syvensi opintojaan. Hän opiskeli muun muassa alkuperäiskansojen tapoja ja heidän suhdetta luontoon, hengellisyyttä, uskontoja, NLP.tä ja kognitiivista psykologiaa. Vuonna 2013 hänelle alkoi muodostumaan selkeästi oma kokonaisvaltainen käsitys, jossa vuorovaikutus oli kaiken keskiössä. Tästä näkemyksestä alkoi kehittymään KiDo – Way of Natural Relationship.

Saija Kuisma

Sihteeri

KiDo – Association of Natural Relationship

+358 40 410 3903

saija.kuisma@kido.fi

Yhdistyksen juoksevissa asioissa voit olla yhteydessä Saijaan.

Saija on kouluttautunut eläintenhoitajaksi ja suorittanut erikoistumisen koirien kouluttamiseen. Hän innostui Luonnollisesta vuorovaikutuksesta tutustuttuaan siihen opintojensa aikana työharjoittelussa vuonna 2016. Hän on syventänyt ymmärrystään ja opiskellut Luonnollista vuorovaikutusta siitä alkaen. Luonto ja eläimet ovat aina olleet lähellä Saijan sydäntä.

Close Menu