Luontotaidot ja yhteys luontoon

Koska elämme pääsääntöisesti ihmisen luomassa ympäristössä, emme enää hahmota täysin luonnon merkitystä elämässämme. Emme näe, että olemme lopulta täysin ympäröivän luonnon varassa ja saamme kaiken tarvittavan edelleen luonnosta. Kaupunkielämä on saanut meidät vieraantumaan siitä, emmekä enää ymmärrä kuinka paljon se meille antaa.

Hakeudumme vapaa-aikanamme usein luonnon läheisyyteen, lenkkipoluille, puistoihin ja mökeille. Emme kuitenkaan todella ymmärrä kuinka paljon enemmän lyhyestäkin ajasta luonnossa voisimme saada. Luonto on paljon kiehtovampi ja rikkaampi ympäristö kuin arvaammekaan. Modernin kaupunkilaiselämän seurauksena mielemme ja aistimme ovat kuitenkin turtuneet, emmekä kykene kokemaan luontoa enää puhtaasti.

Me autamme ymmärtämään luonnon merkityksen ja palauttamaan hyvän yhteyden luontoon. Opetamme kuinka luonnon voi aistia puhtaasti ja kuinka voi kokea täysin sen rikkaudet. Opetamme kuinka voit lukea luontoa, jälkiä ja ymmärtää luonnollista vuorovaikutusta. Luonto on hyvinvoinnin ja elämän lähde, ja Luonnollinen vuorovaikutustaito vie tämän lähteen äärelle, josta voit ammentaa energiaa elämääsi.

Elämän tragedia ei ole siinä kuinka kärsimme,
vaan siinä kuinka elämme elämäämme sitä huomaamatta.

Sinitiainen_450x300

Luonnon havainnointi koulutus
2.-4.10.2020

Järjestämme vielä tälle syksylle luonnon havainnoinnin pilottikurssin.

Nyt poikkeukselliseen hintaan 150 € (norm. 250 €)

Luonnon havainnoinnin koulutuksessa käymme läpi kuinka voimme avata aistimme ja kuinka opimme hyödyntämään koko henkistä kapasiteettiamme luonnossa liikkumisessa.