Keitä me olemme

Jarno Metso

Founder

KiDo – Natural Relationship Oy

+358 40 879 4172

jarno.metso@kido.fi

Jarno on auttanut menestyksekkäästi monia ihmisiä ymmärtämään luonnollista vuorovaikutusta ja luomaan paremman suhteen itseensä ja ympäristöönsä, muun muassa eläimiin.

Jarno on viihtynyt lapsesta saakka luonnossa ja eläinten parissa, ja hänellä on ollut aina halu myös ymmärtää asioita syvemmin. Yhdeksän vuotiaana hän aloitti judon ja kiinnostui lajin takana olevasta itämaisesta filosofiasta. Kolmetoista vuotiaana hän alkoi opiskelemaan zen-buddhalaisuutta ja meditaatiota. Vuonna 1991 hän löysi itselleen ki-aikido opettajan, ja jo heti seuraavana vuonna hän tutustui lajin Suomeen tuoneeseen Rainer Varikseen ja euroopan pääopettaja Kenjiro Yoshigasakiin. Ajan kuluessa Jarno myös laajensi ja syvensi opintojaan. Hän opiskeli muun muassa alkuperäiskansojen tapoja ja heidän suhdetta luontoon, hengellisyyttä, uskontoja, NLP:tä ja kognitiivista psykologiaa. Vuonna 2013 hänelle alkoi muodostumaan selkeästi oma kokonaisvaltainen käsitys, jossa vuorovaikutus oli kaiken keskiössä. Tästä uudesta ajatuksesta alkoi kehittymään KiDo – Luonnollinen Vuorovaikutustaito.

Saija Kuisma

Coordinator

KiDo – Natural Relationship Oy

+358 40 410 3903

saija.kuisma@kido.fi

Saija hoitaa luentojen ja tapaamisten käytännön järjestelyt.

Saija on kouluttautunut eläintenhoitajaksi ja suorittanut erikoistumisen koirien kouluttamiseen. Hän on myös opiskellut Eerikkilän urheiluopistossa eräoppaan opintoja. Luonnollisesta vuorovaikutuksesta Saija innostui tutustuttuaan siihen opintojensa aikana työharjoittelussa vuonna 2016. Hän on syventänyt ymmärrystään ja opiskellut Luonnollista vuorovaikutusta siitä alkaen. Luonto, eläimet ja hyvinvointi ovat aina olleet lähellä Saijan sydäntä.

“Ihmiset tarvitsevat lisää tietoa ja ymmärrystä luonnollisesta vuorovaikutussuhteesta ja tasapainoisesta hyvästä elämästä.”

Close Menu