Jarno Metso

+358 40 879 4172

jarno.metso@kido.fi

Olen auttanut monia ihmisiä ymmärtämään luonnollista vuorovaikutussuhdetta ja luomaan paremman suhteen heihin itseen ja heidän ympäristöönsä. Olen opettanut ja kouluttanut ihmisiä vuodesta 1992 lähtien.

“Asioiden pitää toimia käytännössä. Pelkkä teoreettinen tieto ei riitä.” 

Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miksi jotkut menestyvät elämässä paremmin kuin toiset, ja olen myös aina halunnut ymmärtää asioita syvällisemmin. Yhdeksänvuotiaana aloin harjoitella judoa, koska halusin olla vahvempi ja menestyä paremmin. Hyvin pian budo-lajien taustalla oleva itämainen filosofia alkoi kiinnostamaan minua, ja jo 13-vuotiaana aloinkin opiskelemaan mielenhallintaa zen-buddhalaisuuden ja meditaation kautta. Vuonna 1991 pääsin harjoittelemaan mielen ja kehon hallintaan keskittyvää Ki-Aikidoa Christer Seppäsen henkilökohtaisessa ohjauksessa. Heti seuraavana vuonna tapasin Ki-Aikidon Suomeen tuoneen Rainer Variksen ja Euroopan pääopettajan, japanilaisen Kenjiro Yoshigasakin ja aloin opiskelemaan Ki-Aikidoa myös heidän johdollaan. Samana vuonna aloin opettamaan Ki-Aikidoa Kemin kaupungissa Pohjois-Suomessa.

Olen vuosien varrella laajentanut ja syventänyt opintojani. Olin tutkinut mm. muinaisten kansojen tapoja ja suhdetta luontoon, shamanismia, uskontoja, NLP:tä ja kognitiivista psykologiaa. Vuonna 2013 minulle alkoi muodostua kokonaisvaltainen ymmärrys, jossa vuorovaikutussuhde oli kaiken keskiössä. Tästä näkökulmasta syntyi KiDo – Way of Natural Relationship.

”Monissa ammateissa, ja pitkään myös kouluttajana työskenneltyäni, minulle oli luonnollista, että aloin jakamaan tietoa luonnollisesta vuorovaikutussuhteesta.”